(video) Maxian pleacă, dar nu acum, iar Pasat rămâne în sistem: Șeful IGP face clarificări despre demisia acestora

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marian Maxian, a plecat în concediu, iar abia după 4 octombrie va elibera fotoliul. Oleg Pasat a demisionat din funcția de șef adjunct al INI, însă rămâne în sistem cu o altă funcție. Șeful IGP, recent numit în funcție, Iurie Podarilov, a făcut mai multe precizări aseară la Secretele Puterii de la JurnalTV.

Foto: anticorupție.md

„Domnul Maxian a depus demisia din data de 4 octombrie, se folosește de zilele de concediu, iar ce ține de domnul Pasat, acesta și-a dat demisia din funcția de șef adjunct al INI, fiind numit într-o funcție mult mai joasă - ofițer de investigație simplu și din această funcție imediat a depus raport la concediu pentru îngrijirea copilului.

Maxian a avut câteva zile de concediu și nu este corect și nu avem dreptul constituțional să refuzăm.

Acum în cadrul inspectoratului general al Poliției este examinată activitatea absolut a tuturor conducătorilor are au fost numiți până în prezent în funcție și cei din trecut și după evaluările efectuate, dacă vor fi stabilite încălcări de ordin penal, fie de alt gen vor fi întreprinse acțiuni necesare ca aceste persoane să fie pedepsite conform legislației în vigoare”, a precizat Podarilov.


Conducerea Poliției a anunțat pe 9 septembrie că a acceptat cererile de demisie a lui Marin Maxian, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției și Oleg Pasat, șeful adjunct al Inspectoratului Național de Investigații.

Cu 24 de ore înainte, președintele Parlamentului, Igor Grosu, spunea că aflarea lui Maxian în acea funcție este o rușine.


Pub