image
Sursa foto: Profimedia Images

Marea Britanie riscă să piardă medalia de argint de la Tokyo, cucerită la 4x100 m, din cauza unui caz de dopaj

Marea Britanie riscă să fie descalificată din finala olimpică la 4x100 m şi să piardă medalia obținută la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Miercuri, agenţia internaţională de control antidoping (ITA) a anunţat că au fost descoperite substanţe interzise în cel de-al doilea eşantion al sprinterului britanic Chijindu 'CJ' Ujah, medaliat cu argint în proba ştafetă 4x100 m masculin.

În urma acestui anunţ, Marea Britanie riscă să fie descalificată din finala olimpică la 4x100 m şi să piardă medalia obţinută în cursa câştigată de Italia, informează AFP.

În aceste condiţii, Canada, clasată pe locul al treilea, ar urma să intre în posesia argintului, în timp ce bronzul va reveni reprezentanţilor Chinei, care au încheiat finala pe locul al patrulea.

"ITA confirmă că, la cererea sportivului, proba B a fost analizată de laboratorul acreditat de Agenţia Mondială Antidoping de la Tokyo, pe 19 august, iar această procedură a confirmat rezultatul obţinut la proba A", a scris agenţia într-un comunicat.

Pe 12 august, Ujah a fost suspendat de Unitatea pentru integritatea atletismului (AIU), după descoperirea în organismul său a "substanţelor interzise ostarină şi S-23, care sunt clasifice drept SARM (modulatori selectivi ai receptorilor de androgeni)". Aceste substanţe sunt utilizate în general pentru creşterea masei musculare.

ITA a adăugat că a înaintat cazul către camera antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), pe 8 septembrie, care urmează stabilească dacă este vorba de o încălcare a regulamentului antidoping, precum şi o eventuală descalificare a echipei masculine britanice de 4x100 m, scrie Agerpres.

Regulamentele antidoping ale CIO şi World Athletics prevăd descalificarea întregii echipe de ştafetă, dacă unul dintre membrii săi este sancţionat pentru încălcarea acestor reguli.

Noutăţile partenerilor

comentarii: