image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Un milion de măști de protecție, destinate sistemului medical, au fost donate RM de Guvernul Germaniei și OMS

Republica Moldova a recepționat un lot de 1 milion de măști de protecție, destinate sistemului medical, donate de Guvernul Germaniei și OMS.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că Germania este unul dintre cei mai mari parteneri, care a susținut Republica Moldova în lupta cu pandemia.

„Acest lot de măști sunt foarte importante pentru a proteja personalul medical în cazul infecției cu COVID-19, dar și mai important este că partenerul care a oferit acest ajutor umanitar este Germania, unul dintre cei mai solizi parteneri, care ne-au ajutat pe perioada pandemiei. Evident, acesta este unul dintre cei mai mari parteneri, care a susținut RM în lupta cu pandemia. Este un ajutor foarte important, este o solidaritate de nedescris și încă o dată vreau să exprim toată recunoștința noastră atât din partea personalului medical, cât și din partea întregului popor pentru acest act de solidaritate. Este foarte important să stopăm această pandemie, să reîntoarcem atât economia, cât și sistemul de sănătate, de educație la normă și să putem trăi într-o normalitate pe care ne-o dorim toți”, a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

De cealaltă parte, reprezentanții ambasadei susțin că vor continua să ofere sprijin sistemului medical și oamenilor din Republica Moldova.

„Germania a sprijinit Republica Moldova de la izbucnirea pandemiei, cu ajutoare în valoare de aproape 20 de milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare contribuție unică la combaterea pandemiei aici în Republica Moldova. Astfel, Germania dă dovadă de solidaritate față de cetățenii RM. Pandemia încă nu a trecut, este necesar în continuare să fim prudenți și să ne protejăm, cea mai durabilă protecție o oferă vaccinurile, fiecare vaccin aprobat de OMS este eficient în lupta cu virusul COVID-19. Este important să ne unim eforturile, această pandemie poate fi combătută numai acționând împreună. Statul german va continua să ofere sprijin sistemului medical și oamenilor din RM”, a comunicat ambasadoarea Republicii Federale a Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger.

La eveniment au fost prezenți ministrul Sănătății, Alei Nemerenco, Ambasadoarea Republicii Federale a Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger, coordonatorul Rezident ONU, Simon Springett, reprezentantul Biroului de țară al OMS, Miljana Grbic și directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: