image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO // Ministerul Sănătății, despre maratoanele de vaccinare anti-COVID-19; Cum vor fi redirecționate acestea

Ministerul Sănătății a pus pe pauză maratoanele de vaccinare anti-COVID-19 care se desfășurau atât la Chișinău, cât și în raioanele țării. Maratoanele vor fi schimbate spre apropierea comunităților mai mici.

Anunțul a fost făcut, astăzi, de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco. Nemerenco a declarat că, în ultima perioadă, acestea nu mai erau atât de eficiente, deoarece după serul împotriva COVID-19 veneau tot mai puțin cetățeni.

„Maratoanele nu s-au mai organizat din cauza că la ultimele maratoane a fost o cuprindere foarte joasă, nu există această cost-eficiență, implicarea resurselor materiale și financiare, umane în cadrul unui maraton care trebuie să se finalizeze cu niște rezultate. Noi acum încercăm să schimbăm aceste maratoane care erau destul de căutate și întrebate la momentul când nu era suficient vaccin în țară, să spunem așa, spre apropierea mai mult de comunitățile mai mici. Deja noi mergem, poate nu observați, în comunități. Vorbim despre comunitățile mici, întrucât pentru oameni este mai complicat să vină la un maraton în Chișinău sau în raion. Ei și-ar dori ca aceste maratoane să se apropie de ei. Avem un grup de lucru creat la minister cu referire la comunicarea cu populația și de cum ducem mesaje mai clare cetățenilor. Încercăm să construim mai multe platforme de comunicare la momentul de față, să schimbăm stilul de comunicare al ministerului, să fim mult mai activi și să răspundem oamenilor la întrebările care îi frământă cel mai des: „Cu ce vaccin se vaccinează, de ce așa și de ce trebuie să ne vaccinăm”, susține Nemerenco.

Amintim că, primul maraton de vaccinare a fost organizat la Chișinău în perioada 21-23 mai, de Universitatea de Stat Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: