(stop cadru) Felicitare cu apropouri, de Ziua silvicultorilor: „De acum înainte să se ocupe de împădurirea plaiului și de mai puțină politică”

 Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a felicitat silvicultorii cu ocazia zilei profesionale, marcată, tradițional, în a treia sâmbătă a lunii septembrie, și a avut grijă să le transmită un mesaj subtil.

Foto: UNIMEDIA

 „A treia sâmbătă din luna septembrie este ziua profesională a silvicultorilor. Îi felicităm pe această cale, știm cât de complicată și anevoioasă este profesia dânșilor. În anii precedenți au trecut printr-o experiență mai puțin plăcută, presiuni, intimidări, impuși să facă lucruri improprii activității lor. Noi foarte mult le dorim ca de acum înainte să se ocupe de împădurirea plaiului și de mai puțină politică. Le dorim mult mult succes”, a declarat Igor Grosu, în debutul ședinței Parlamentului.


Sărbătoarea „Ziua lucrătorului din silvicultură”  a fost instituită în Republica Moldova acum 26 de ani.

În prezent, șef al Agenției de stat Moldsilva este Dumitru Cojocaru. Acesta a fost prezentat la 24 ianuarie 2020, de către ministrul de atunci al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.


Pub