Deputații BCS au părăsit sala de ședință a Parlamentului: Ce i-a nemulțumit

Deputații BCS au părăsit ședința de astăzi a Parlamentului, în semn de protest. Anunțul a fost făcut de deputata Zinainda Greceanîi, după circa 50 de minute de la începerea ședinței.

Foto: captură video

Aceasta e declarat că motivul pentru care au decis să plece este refuzul majorității de a include pe ordinea de zi a propunerilor fracțiunii.

„Trei subiecte foarte importante au fost propuse spre examinare astăzi de BCS. Majoritatea parlamentară n-ați binevoit să introduceți niciun subiect. De aceea, vom utiliza dreptul nostru legal și nu participăm astăzi la ședința plenară”, a declarat Greceanîi.

Printre proiectele propuse de BCS, care nu au întrunit numărul necesar de voturi, este cel cu privire la majorarea cu 40% a salariilor personalului medical. Totodată, aceștia au cerut audierea conducerii ANRE, pe fundalul majorării prețului la carburanți, însă majoritatea a spus că cel mai probabil audierile vor avea loc săptămâna viitoare, când va fi gata raportul general al ANRE. Astfel, și această propunere nu a întrunit numărul necesar de voturi.


Pub