Candidatul Șor a ieșit din joc: 5 membri CEC, votați de Parlament

Toți candidații la funcția de membru a CEC, propuși de PAS, au fost votați de Parlament. Este vorba despre Alexandr Berlinschi, Caraman Angelica, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupșco și Alexandru Musteață. Vadim Banaru, propus de Șor, a acumulat doar 5 voturi.

Foto: captură video

În total 10 membri urmau să fie propuși pentru numire.

Berlinschii Alexandru, Caraman Angelica, Gurduza Sergiu, Lupașco Ludmila, Musteața Alexandru, Postolache Vasile, Miron Vitalie, Enciu Lilian și Banaru Vadim.

Expertul Promo-Lex Pavel Postică a fost desemnat membru al Comisiei Electorale Centrale, de către președinta Maia Sandu.

Mandatul componenței CEC a expirat în luna iunie a acestui an, însă a fost prelungit cu 90 de zile, din cauza perioadei electorale a alegerilor parlamentare anticipate, care au avut loc la 11 iulie anul curent.

Comisia Electorală Centrală este constituită din 9 membri: un membru este desemnat de către Preşedintele Republicii Moldova, ceilalţi 8 membri sunt desemnaţi de către Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei.

Componenţa nominală a Comisiei se confirmă prin hotărârea Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi. Membrii CEC sunt inamovibili şi nu pot fi membri ai partidelor şi ai altor organizaţii social-politice.


Pub