Ala Nemerenco spune că maratoanele de vaccinare s-au dovedit a fi ineficiente, mai ales pentru comunitățile mici: Ce soluții propune

Ministerul Sănătății a renunțat la maratoanele de vaccinare anti-Covid care se desfășurau atât la Chișinău, cât și prin raioanele țării, pentru că la acestea în ultimul timp veneau tot mai puțini cetățeni. Anunțul a fost făcut de către Ala nimerenco, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate astăzi.

Foto: UNIMENIA

„Maratoanele nu s-au mai organizat din cauza că la ultimile maratoane a fost o cuprindere foarte joasă, deci nu există această cost-eficiență, implicarea resurselor, materiale financiare sau umane. În cadrul unui maraton trebuie să se finalizeze cu un rezultat.

Noi încercăm să schimbăm aceste maratoane, spre apropierea mai mult de comunități mici. Vorbim despre comunitățile mici, întrucât pentru oameni este mai complicat să vină la un maraton în Chișinău sau în raion. Ei și-ar dori ca aceste maratoane să se apropie de ei”, a menționat Ala Nemerenco.

”Încercăm să construim mai multe platforme de comunicare la momentul de față, să schimbăm stilul de comunicare al Ministerului, să fim mult mai activi și să răspundem oamenilor la întrebările care îi frământă cel mai des: Cu ce vaccin se vaccinează, de ce așa și de ce trebuie să ne vaccinăm?”, a mai coincis ministra.



Pub