Top 5 cele mai bune mașini pentru șoferii începători

Cele mai bune mașini pentru șoferii începători sunt, de obicei, cele din clasa mică, iar manevrabilitatea este cuvântul de ordine, scrie Promotor. Vezi mai jos clasamentul.

Foto: UNIMEDIA

Mulți așteaptă cu nerăbdare ziua în care obțin permisul de conducere. Fără doar și poate, o mașină înseamnă independență. Cei care au permisul mult râvnit în buzunar au, desigur, nevoie și de mașina potrivită, pentru a se putea bucura de el.

Ce face ca anumite categorii de mașini să fie bune pentru începători?

Cumpărarea primei mașini se face cu mari emoții. Majoritatea șoferilor își pot aminti foarte bine prima lor mașină, chiar și după mulți ani. Mașinile care au o dimensiune mai redusă sunt cele mai potrivite, pentru să sunt ușor de manevrat și parcat.

Alte criterii importante sunt fiabilitatea ridicată și costurile reduse de întreținere. La urma urmei, cumpărarea primei mașini este un efort financiar. 

Iată un top cu cele mai populare mașini pentru șoferii începători:

Opel Corsa – Model apreciat de patru decenii încoace

Opel Corsa este o mașină clasică pentru începători. De la introducerea sa în 1982, modelul a însoțit generații de șoferi în primele aventuri la volan. Între timp, noul Opel Corsa, care a fost prezentat în 2019, este a ajuns la a șasea generație. Actualul Opel Corsa nu mai este la fel de mic ca strămoșul său. Cu o lungime de 4,06 metri, oferă suficient spațiu pentru șoferul novice, patru prieteni și un spațiu pentru bagaje de 250 de litri.


Fiat 500 – Ideală pentru șoferițe începătoare

Este simbolul automobilului de oraș. Cu designul său atrăgător și rotunjit, Fiat 500 nu a captat doar inimile fanilor mașinilor retro. Chiar și generația actuală și-a păstrat aspectul inconfundabil. Modelul este alimentat de un motor pe benzină cu trei cilindri, cu o cilindree de 999 cmc și 70 CP. Versiunile sportive Abarth sunt disponibile cu motoare mai puternice. Fiat 500 este disponibil cu caroserie închisă, dar și cu un acoperiș pliabil.


Renault Clio – Convinge prin dimensiunile interioare și un design atractiv

De mai bine de 30 de ani, Renault Clio s-a dovedit a fi mașina perfectă pentru începători. În 2019, francezii au prezentat a cincea generație. Pe lângă spațiul interior suficient pentru transportul a cinci persoane, Clio oferă și spațiu considerabil pentru bagaje: 391 de litri.


Peugeot 208 – Modelul franțuzesc compact cu cea mai nouă tehnologie

Peugeot 208 este unul dintre modelele relativ tinere din clasa mică. Prima generație prezentată în 2012 a fost înlocuită cu un nou model în 2019. Lungimea de 4,05 metri și un design extrem de atractiv reprezintă valorile lui Peugeot 208, care își împarte baza tehnică cu Opel Corsa. Interiorul este alcătuit din materiale de calitate, cu un design original. Mașina are spațiu suficient pentru a transporta cinci pasageri, iar volumul portbagajului ajunge la 265 de litri.


VW Golf – Cel mai îndrăgit model din clasă

Primul VW Golf din 1974, cu o lungime de 3,70 aparținea în mod clar clasei mici. 45 de ani și șapte generații mai târziu, Golf VIII a crescut. Cu toate acestea, nu și-a pierdut atracția pentru șoferii începători. Actualul Golf măsoară 4,28 metri. Interiorul permite transportul a cinci persoane, iar portbagajul are o capacitate de 381 litri.

Volkswagen a oferit bestseller-ului său o gamă largă de motoare. În cazul motoarelor pe benzină, spectrul variază de la 1.0 TSI cu 90 CP la 320 CP în Golf R. Motorul 2.0 TDI este disponibil cu 115, 150 sau 200 CP. În plus, producătorul auto din Wolfsburg oferă și două variante hibride plug-in.



Pub