21:50:06 19.04.2024
Stiri

Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a dat UNDĂ VERDE pentru vaccinarea COPIILOR de la vârsta de 12 ani. Când ar putea începe procesul de vaccinare

Actualitate 16.09.2021 12:39 Vizualizări1027 Autor: Ziarul National
Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a dat UNDĂ VERDE pentru vaccinarea COPIILOR de la vârsta de 12 ani. Când ar putea începe procesul de vaccinare


Comisia de experți din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Imunizării recomandă Ministerului Sănătății, în baza studiilor internaționale, să introducă vaccinarea pentru copiii de la vârsta de 12 ani. Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, recunoaște că varianta „Delta” atacă și copiii, dar spune că e o „cale lungă” până la luarea unei decizii finale în privința vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 12-18 ani.

„Avem o recomandare de la Comitetul Național de Coordonare a Imunizării pentru posibilitatea introducerii vaccinării copiilor de la vârsta de 12 ani. Dar de la această recomandare și până la luarea unei decizii finale de către Ministerul Sănătății e o cale lungă. E vorba de înregistrarea medicamentelor pentru această vârstă, ulterior și alte comisii din Ministerul Sănătății trebuie să se expună. Astfel, la ora actuală nu avem un asemenea proiect de decizie și nu e adevărat că azi sau mâine vor fi vaccinați și copiii. În momentul când vom fi pregătiți să proiectăm această decizie, desigur că o vom comunica”, a declarat astăzi Ala Nemerenco.

Sursa citată a subliniat că, la ora actuală, deși mai multe clase de copii au intrat în carantină, nu se ia în calcul trecerea la învățământul online.

„Noi pregătim acum noi instrucțiuni privind modalitatea de punere în carantină a școlarilor. Vom revedea toate instrucțiunile vechi și le vom ajusta. Trebuie să stabilim când intră o clasă în carantină. Dacă se va trece la învățământul online? Totul depinde, la momentul de față, doar de școală și de focar. Actualmente nu se ia în calcul, în baza indicatorilor pe care îi avem, să trecem la învățământul online. Și nu este astăzi asta o îngrijorare”, a precizat ministra Sănătății.

De asemenea, Ala Nemerenco a explicat de ce în ultimele zile se atestă o creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19.

„Putem explica această creștere, chiar dacă nițel e bruscă. S-au pus testele rapide pe ambulanțe, iar fiecare persoană suspectă este testată. Dacă până acum erau în medie efectuate câte 7 000 de teste zilnic, acum numărul acestora a ajuns la 10 000. Astfel, este firesc să fie depistate mai multe persoane infectate. Nu doar numărul de îmbolnăviri ar trebuie să ne sperie. Cel mai important e ca sistemul să facă față. La momentul de față avem un anumit număr de paturi reactivate, inclusiv la terapie intensivă. Ieri erau în jur de 200 de paturi de profil general COVID libere și 30 de paturi libere pentru terapie intensivă. Dacă de astăzi și mâine vom avea mai multe solicitări de spitalizare, atunci suntem pregătiți”, a conchis ministra Sănătății.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md