15:46:58 28.03.2024
Stiri

Rectorii Universității „Gheorghe Asachi” de la Iași și „Ștefan cel Mare” de la Suceava au primit titlul de „Doctor Honoris Causa” de la Univesitatea Tehnică a Moldovei

Actualitate 16.09.2021 12:59 Vizualizări966 Autor: Ziarul National
Rectorii Universității „Gheorghe Asachi” de la Iași și „Ștefan cel Mare” de la Suceava au primit titlul de „Doctor Honoris Causa” de la Univesitatea Tehnică a Moldovei UTM


Senatul Universității Tehnice a Moldovei (UTM) le-a conferit, pe 14 septembrie curent, titlul onorific de „Doctor Honoris Causa” al UTM prof. univ., dr. ing. Dan Cașcaval, rector al Universității „Gheorghe Asachi” din Iași, și prof. univ., dr. ing. Valentin Popa, rector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, România.

Titlul pentru cei doi reputați profesori și oameni de știință reprezintă o recunoaștere a contribuției definitorii la dezvoltarea relațiilor de cooperare academică între aceste instituții de învățământ superior.

„Doresc să vă mulțumesc pentru onoarea, imposibil de redat în cuvinte, pe care mi-aţi făcut-o de a deveni membru al comunității UTM, o comunitate academică de elită şi o onoare care mă obligă şi care întărește legătura mea cu Politehnica de la Chișinău”, a declarat univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Onorat și vizibil emoționat de aprecierile aduse, prof. univ., dr. ing. Valentin Popa a declarat că „o parte din ceea ce este astăzi USV se datorează implicit Universității Tehnice a Moldovei – prin oamenii care au dezvoltat parteneriatul ce a condus la realizarea unor proiecte de succes, dar și prin numeroasele idei care au fost aplicate, plecând de la experiențele colegilor de la Chișinău”.

Citiți AICI mai multe detalii despre evenimentul festiv de la UTM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md