17:19:21 16.04.2024
Stiri

De ce au renunțat autoritățile la MARATOANELE de vaccinare? Ministra Sănătății anunță SCHIMBAREA strategiei

Actualitate 16.09.2021 13:18 Vizualizări1393 Autor: Ziarul National
De ce au renunțat autoritățile la MARATOANELE de vaccinare? Ministra Sănătății anunță SCHIMBAREA strategiei


Autoritățile R. Moldova nu vor mai organiza prea curând maratoane de vaccinare la Chișinău sau în unele centre raionale, deoarece tot mai puțină lume venea să se imunizeze, a declarat astăzi ministra Sănătății, Ala Nemerenco. În același timp, reprezentanții Ministerului Sănătății sunt tot mai prezenți în comunitățile mai mici, unde sunt purtate discuții cu oamenii.

„Maratoanele nu s-au mai organizat din cauza că la ultimele a fost o prezență foarte joasă. Organizarea maratoanelor presupune implicarea resurselor materiale, financiare și umane. Un maraton trebuie să se finalizeze cu niște rezultate. Noi acum încercăm să schimbăm aceste maratoane, care erau destul de căutate în momentul când nu era suficient vaccin în republică, cu apropierea mai mult de comunitățile mai mici”, a precizat Ala Nemerenco.

Oficialul a dat asigurări că reprezentanții Ministerului Sănătății sunt tot mai prezenți în teritoriu.

Citește și: GALERIE FOTO // Cozi URIAȘE la vaccinare, în Chișinău: Maratonul desfășurat de USMF "Nicolae Testemițanu", un adevărat succes

„Deja noi mergem, poate nu observați, în comunități… Vorbim despre comunitățile mici, întrucât pentru oameni este mai complicat să vină la un maraton în Chișinău sau în raion. Ei și-ar dori ca aceste maratoane să se apropie de ei. Avem un grup de lucru creat la minister, care este responsabil de comunicarea cu populația și de cum ducem mesaje mai clare cetățenilor. Încercăm să construim mai multe platforme de comunicare, să schimbăm stilul de comunicare, să fim mult mai activi și să răspundem oamenilor la întrebările care îi frământă cel mai des”, a punctat ministra.

Primul maraton de vaccinare a fost organizat de Universitatea de Stat Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, la finele lunii mai. Peste 4 000 s-au vaccinat în două zile, după ce au stat la coadă ore în șir. Atunci au fost puse la dispoziție vaccinurile Astra Zeneca și Sinopharm, dar și Pfizer. Majoritatea au vrut să se imunizeze cu Pfizer, însă acest tip de vaccin s-a epuizat foarte repede. Acum cetățenii R. Moldova au la dispoziție mai multe tipuri de vaccin, inclusiv Pfizer, a conchis Nemerenco.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md