16:36:21 19.04.2024
Stiri

Trenul Apocalipsei lui Kim: Coreea de Nord a făcut publice imagini cu noua garnitură feroviară care lansează rachete nucleare

Actualitate 16.09.2021 13:59 Vizualizări1021 Autor: Ziarul National
Trenul Apocalipsei lui Kim: Coreea de Nord a făcut publice imagini cu noua garnitură feroviară care lansează rachete nucleare


Coreea de Nord a recunoscut că cele două rachete balistice testate miercuri au fost lansate de pe un așa-zis „sistem feroviar lansator de rachete”, adică un tren modificat care poate transporta și lansa rachete balistice camuflate în vagoane de marfă obișnuite. Trenul „atomic” are scopul de a lansa „lovituri împotriva oricăror forțe care ar amenința țara”, conform agenției de presă nord-coreene, preluate de Reuters.

Scopul celor două lansări a fost lovirea unei ținte aflate la 800 de kilometri în largul coastelor estice ale Coreei de Nord. Garda de Coastă Niponă a anunțat că cele două rachete au zburat aproximativ 750 de kilometri înainte să cadă în Marea Japoniei, în zona economică exclusivă a Japoniei. Conform armatei sud-coreene, care a monitorizat și ea lansarea, rachetele au atins o altitudine maximă de 60 de kilometri.

Acesta este prima lansare a Phenianului în ultimele șase luni. Rachetele reprezintă o versiune îmbunătățită a modelului KN-23, un tip de rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune.

Testul a fost realizat de către Regimentul de Rachete al Trupelor de Căi Ferate și este prima recunoaștere oficială, din partea Phenianului, a acestei unități militare speciale, dar și o dovadă a intențiilor regimului nord-coreean de a-și diversifica modalitățile de lansare a rachetelor nucleare.

Botezate „trenurile Apocalipsei”, ideea unor garnituri feroviare capabile să lanseze atacuri nucleare a apărut în URSS și a fost analizată și de către SUA în timpul Războiului Rece, dar a fost ulterior abandonată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md