21:23:59 28.03.2024
Stiri

Preț-RECORD achitat de R. Moldova pentru gazele RUSEȘTI – 550 de dolari pentru mia de metri cubi în luna septembrie. Noul CONTRACT este deja pe masa lui Miller de la „Gazprom”, însă NU se știe ce preț a negociat „Moldovagaz”

Actualitate 16.09.2021 17:14 Vizualizări6603 Autor: Ziarul National
Preț-RECORD achitat de R. Moldova pentru gazele RUSEȘTI – 550 de dolari pentru mia de metri cubi în luna septembrie. Noul CONTRACT este deja pe masa lui Miller de la „Gazprom”, însă NU se știe ce preț a negociat „Moldovagaz”
Alexei Miller


Prețul la gazele livrate de Rusia R. Moldova a crescut foarte mult în comparație cu ianuarie 2021. La ora actuală, R. Moldova plătește 550 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze naturale livrate de „Gazprom”, a declarat unul dintre directorii Agenției Naționale pentru Reglementarea în Energetică (ANRE), Ștefan Creangă.

„Pentru luna august, noi am fost informați oficial că „Moldovagaz” a important gazele la prețul de 440 de dolari pentru mia de metri cubi, iar pentru septembrie - 550 de dolari. La începutul anului era 127 de dolari”, a declarat Creangă, într-o intervenție pentru Europa Liberă.

Deși vechiul acord expiră în următoarele două săptămâni, pe 30 septembrie, ANRE nu cunoaște deocamdată condițiile în care vor fi importante gazelele naturale după această dată.

„Pe 30 septembrie expiră actualul contract. Astăzi e termenul-limită în care „Moldovagaz” trebuie să prezinte contractul la ANRE pentru a fi avizat. Noi am formulat o scrisoare oficială și am avut o discuție telefonică cu responsabilii de la „Moldovagaz”. Și ei ne-au informat că noul contract este deja pe masa lui Alexei Miller (șeful Gazprom n.r) la semnat, dar nu ne-au informat despre ce preț este vorba. E un lucru normal cât timp contractul nu e semnat”, a precizat Creangă.

De menționat că prețul la gazele naturale rusești a a ajuns joi la 950 de dolari pentru mia de metri cubi. În acest sens, fostul președinte Igor Dodon a îndemnat-o pe Maia Sandu să meargă la Kremlin și să se înțeleagă cu Vladimir Putin în privința unui preț „mai bun” pentru R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md