02:35:33 25.04.2024
Stiri

De ce somnul este cel mai important truc de frumusețe: Cinci motive bineîntemeiate

Actualitate 16.09.2021 19:58 Vizualizări1233 Autor: Ziarul National
De ce somnul este cel mai important truc de frumusețe: Cinci motive bineîntemeiate
Poză simbol


Când vine vorba de frumusețe, poate nu ar trebui să te surprindă faptul că somnul este cel mai important ingredient al unui aspect fresh și tânăr. Iată de ce!

Pe timpul nopții, corpul se regenerează, iar somnul e un fenomen înrudit cu fântâna tinereții. Dacă dormi mai puțin de șase ore pe noapte, indiferent de cât de performante sunt produsele tale de îngrijire, sunt șanse mari ca tenul tău să fie afectat. Iată 5 motive pentru care ar trebui să pui cel mai important truc de frumusețe, adică somnul, pe primul plan!

1. Riduri mai puține

Pielea produce colagen pe timpul somnului, iar acest proces de regenerare păstrează elasticitatea tenului. Iar mai mult colegen înseamnă, implicit, mai puține riduri și contribuie la o epidermă fermă, sănătoasă. Când dormi 5 ore pe noapte, pielea devine uscată și ridurile își sculptează drumul cu ușurință.

2. Păr sănătos și strălucitor

Părul e afectat de lipsa de somn: se degradează, se rupe, cade… chiar și creșterea lui e încetinită. Foliculele de păr obțin minerale și nutrienți din fluxul sanguin. Iar din moment ce circulația sângelui scade atunci când nu dormim suficient, părul își pierde vigoarea. În plus, o noapte albă duce le creșterea nivelului de cortizon (hormonul stresului), un alt factor ce poate cauza căderea părului.

3. Un ten luminos

Pe parcursul odihnei, sângele transportă oxigen, vitamine și minerale către piele, iar fără orele necesare de somn, acest proces e încetinit, iar asta duce la un ten tern, lipsit de strălucire. Privarea de somn lipsește pielea de acea îmbujorare naturală, sănătoasă!

4. Ochi mai strălucitori

Dacă ai cearcăne, ochi umflați sau roșii, sunt șanse mari să fi dormit prea puțin. Somnul facilitează drenajul limfatic și circulația sângelui, iar când nu ai parte de cele șapte ore de odihnă, acest lucru devine vizibil pe chipul tău. Știi acel aspect umflat al ochilor și al feței? Somnul îl poate remedia. Și hidratarea organismului.

5. Produsele de îngrijire acționează mai bine pe timpul nopții

În timpul somnului, pielea trece printr-un proces de reparare, iar un flux sanguin mai consistent ajută și ingredientele active din serumuri și din creme să pătrundă mai adânc în piele. De asemenea, pe parcursul nopții pielea pierde mai multă apă decât în timpul zilei, deci e recomandat să o sprijini aplicând o crema onctuoasă, ultra-hidratantă, înainte de culcare.

Sursa: elle.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md