(doc) Alexandr Stoianoglo rămâne membru al Consiliului Suprem de Securitate. CC a respins cererea acestuia

Foto: Sputnik/Mihai Caraus

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, va rămâne membru în componenţa Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Solicitarea depusă de acesta privind suspendarea sa în calitate de membru din oficiu în componenţa CSS a fost respinsă de către Curtea Constituțională (CC).

„Astăzi, 16 septembrie 2021, Curtea Constituțională a pronunțat Decizia nr. 139, prin care a respins cererea de suspendare a acțiunii articolului 12 alin. (4) din Legea securității statului nr. 618 din 31 octombrie 1995 în partea în care îl include pe Procurorul General în componența Consiliului Suprem de Securitate. Cererea de suspendare a fost depusă de domnul Alexandr Stoianoglo, Procuror General al Republicii Moldova”, se arată în decizia CC.

Potrivit procurorului general, decizia de a se adresa la CC a survenit ca urmare a ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate din 10 august, în cadrul căreia acesta ar fi fost criticat de Maia Sandu de lipsa urmăririlor penale a mai multor persoane, inclusiv reprezentanți ai actualei opoziții parlamentare, solicitând, în același timp, raportarea mai multor cauze penale pendinte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente