UPDATE: Primara de la Trușeni, arhitectul-șef și ex-șeful întreprinderii municipale a primăriei, vor mai sta în arest încă 30 de zile

Foto: CNA

Primara de Trușeni, arhitectul-şef și fostul șef al Întreprinderii Municipale, reținuți de CNA și PA, acum o lună într-un dosar de corupție, vor mai sta încă 30 de zile în arest la domiciliu.

Subliniem că instanța a decis, cu puțin timp în urmă, să le prelungească măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu.

Informația a fost confirmată de către ofețera de presă a CNA Victoria Timuș-Loza.


Anterior Victoria Timuș-Loza a comunicat următoarele: „Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au dispus 30 de zile de arest preventiv în privința celor trei învinuiți în dosarul «Primăriei Trușeni». Aceștia vor fi plasați în Penitenciarul nr.13”.

Primara de la Trușeni, arhitectul-șef și ex-șeful întreprinderii municipale a primăriei au intrat în vizorul CNA, după ce a fost documentat un caz de pretindere de mită din partea funcţionarilor primăriei pentru eliberarea unor acte permisive pentru legalizarea unui imobil.

Cercetările ofițerilor CNA și ale procurorilor au identificat multiple cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenți economici și persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi a altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1 000 de euro, dar au fost documentate și cazuri în care au fost pretinse și bunuri materiale (terenuri) în schimbul eliberării unor acte permisive.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente