(foto) Recomandare oficială posesorilor de Chevrolet Bolt. Trebuie să parcheze la 15 metri de alte maşini

General Motors a recomandat proprietarilor de electromobile Chevrolet Bolt să parcheze la cel puțin 15 metri de alte vehicule! Despre aceasta scrie agenţia Bloomberg.

Rata crescută a aprinderilor spontane ale acestui hatchback a devenit un motiv de îngrijorare. Ultimul astfel de incident a avut loc pe 13 septembrie în comitatul Cherokee din statul Georgia.

Purtătorul de cuvânt al GM Dan Flores a declarat că scrisoarea prin care se cere “parcarea la distanță” este un răspuns la numeroasele apeluri ale clienților care s-au arătat îngrijorați de situaţia privind mașinile electrice “inflamabile”. Scrisorile trimise de GM includ următorul conținut:

“Pentru a reduce la minimum posibilele daune aduse obiectelor de infrastructură, construcțiilor și vehiculelor din apropiere, cauzate de izbucniri rare de incendii, vă recomandăm să vă parcați mașinile la etajele superioare și deschise ale parcărilor supraetajate, în parcări deschise în aer liber și, de asemenea, la 50 de picioare (sau mai mult) de alte mașini.”

Motivul aprinderii spontane a modelelor Chevrolet Bolt sunt bateriile defecte marca LG Chem. Din cauza lor, 140.000 dintre aceste mașini, produse din 2016, au fost rechemate în service, iar în luna august s-a cerut voluntar să vină în service şi posesorii de modele din gama anilor 2019-2022.

Campania ar putea costa General Motors 1.8 miliarde de dolari în total, însă se așteaptă ca cea mai mare parte a sumei să fie acoperită de compania coreeană. Bateriile cu noi module vor avea o garanţie de 8 ani sau 160.000 de km.

În circumstanțe rare, bateriile furnizate către GM pentru aceste vehicule pot avea două defecte de fabricație – un anod rupt și un separator pliat – prezente în aceeași celulă a bateriei, ceea ce crește riscul de incendiu.

După o investigație suplimentară asupra proceselor de fabricație la LG și dezasamblarea bateriilor, GM a descoperit defecte de fabricație în anumite celule de baterii produse la fabricile LG de dincolo de uzina din Ochang, Coreea. GM și LG lucrează pentru a remedia cauza acestor defecte.

GM a recunoscut oficial 12 cazuri de aprindere a modelului Bolt, dar Agenția Națională americană pentru Siguranţa Traficului Rutier (NHTSA) consideră că există cel puțin 13 astfel de incidente.

Anterior autoritatea de asemenea a venit cu recomandări în privința parcărilor în locuri cu spaţiu limitat, iar producătorul auto a lansat o instrucțiune prin care a cerut evitarea încărcării bateriei până la un nivel ce depășește 90%.

Ultimul caz cunoscut al unei aprinderi spontane a avut loc pe 13 septembrie. Pe lângă exemplarul electric a avut de suferit şi un pickup Ram parcat alături, dar şi un garaj. Până la sosirea pompierilor, familia a împins maşina electrică afară din încăpere, astfel încât focul să nu provoace mai multe daune.

Cmentariile sunt închise