(video) Oficial! Lucid Air – cel mai autonom sedan electric din lume al momentului

Modelul electric premium Lucid Air a primit într-un final certificarea oficială EPA a Agenţiei americane pentru Protecţia Mediului în ceea ce priveşte autonomia înregistrată în condiţii reale de exploatare.

În SUA anume această instituție se ocupă de măsurarea consumului de carburant şi autonomiei electrice a maşinilor noi, oamenii având o mai mare încredere în aceasta şi, respectiv, ulterior producătorii reflectă cifrele EPA în specificațiile finale ale produselor după ce le prezintă cu estimări proprii.

În contextul celor spuse, chiar în această după amiază, producătorul american a anunţat că Lucid Air Dream Edition în versiune Range are o autonomie oficială de 520 de mile – 836,85 km! Asta îl face deocamdată cel mai autonom reprezentant al clasei din care face parte, dar şi electromobil în general produs în serie!

Una dintre cele două versiuni distincte ale Lucid Air Dream Edition – Dream Edition Range – întruchipează accentul exigent pe maximizarea eficienței, oferind pe de o parte 520 mile autonomie, iar pe de alta 933 CP! Apropo autonomia-i este mai bună cu peste 100 de mile (160 km) decât a celui mai apropiat concurent.

Versiunea se află alături de cea numită Lucid Air Dream Edition Performance (1.111 CP) și Grand Touring (800 CP), care au primit şi ele acum ratingurile oficiale de autonomie EPA*.

“Sunt încântat că modelul nostru Lucid Air Dream Edition Range a fost oficial acreditat cu o autonomie de 520 mile de către EPA, număr pe care cred că este un nou record pentru orice EV. În mod crucial, acest punct de reper a fost atins de tehnologiile noastre de ultimă generaţie dezvoltate in-house şi nu prin simpla instalare a unui baterii supradimensionate.

Bateria noastră de 900V testată în curse și tehnologia BMS, motoarele noastre electrice compacte, împreună cu tehnologia Wunderbox îi oferă modelului Lucid Air o eficiență ultra-ridicată, permițându-i să parcurgă mai mulți kilometri cu mai puţină energie folosită şi consumată. Următoarea generație de maşini electrice a sosit cu adevărat!” a declarat Peter Rawlinson, CEO și CTO al Lucid Group.

Lucid Air a fost conceput cu un accent obsesiv pe eficiență. Nenumărate aspecte ale mașinii sunt centrate în jurul valorii de maximizare a autonomiei, de la trenul său de propulsie original şi miniaturizat, până la forma aerodinamică care reduce rezistența la viteze mari.

“Îmbunătățirea eficienței va permite adoptarea pe scară largă, în masă, a maşinilor electrice. Dezvoltăm toată tehnologia noastră in-house și ne concentrăm neîncetat pe eficiență. Abordarea noastră se bazează pe conceptul de smart range, prin care se pot parcurge distanțe incredibile cu o singură încărcare, transportând la bord cele mai mici pachete de baterii posibile.

În cele din urmă, 520 de mile de autonomie sunt mai mult decât un record mondial. Este o schimbare de paradigmă a ceea ce este posibil.”

Versiunile de top ale noului Lucid Air au fost evaluate atât pe roţi cu jante de 19 inci, cât şi de 21 inci. Luate în ansamblu, aceste modele ocupă acum primele șase poziții în clasamentul general de autonomie EPA în rândul tuturor vehiculelor electrice, precum și cele mai înalte evaluări MPGe din clasa vehiculelor mari (Large).

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/