(video) Mercedes-Benz 300 SLR Coupe este cel mai scump automobil din istoria omenirii

Cea mai scumpă maşină din istorie este un Mercedes-Benz! Afirmă acest lucru probabil pe baza unor cifre aflate de la producător Alexandra Mary Hirschi, cunoscută sub pseudonimul Supercar Blondie, care a avut o unică oportunitate să facă îndeaproape cunoștință cu un extrem de rar 300 SLR! Prin intermediul reportajului avem şi noi ocazia să vedem o parte din construcția interesantă a modelului, de exemplu locaţia frânelor frontale.

Mercedes-Benz 300 SLR Coupe există în doar două exemplare, unul dintre care este expus în muzeul din Bad Cannstatt, iar altul este păstrat într-o locație secretă. Ambele au fost şi rămân în proprietatea companiei. Nu au fost niciodată scoase la vânzare și nu vor fi niciodată vândute.

Însă dacă această maşină s-ar vinde totuşi într-o bună zi, ar costa cel puţin 100 de milioane de dolari, deşi unii experți o evaluează chiar şi la toate 300!

Bombă! Doar ascultați pornirea motorului la rece!

Modelul din videoclip a fost construit pe baza lui Mercedes-Benz 300 SLR (W196S) – un model sportiv care a participat la ediţia din 1955 a World Sportscar Championship, înainte de implicarea într-un accident catastrofal și de a lua foc în cadrul maratonului de la Le Mans din acelaşi an.

Numit iniţial SL-R (de la Sport Leicht-Rennen sau Sport Light-Racing) şi ulterior redenumit în SLR, maşina de curse a primit un motor de 3.0 litri, derivat din cel folosit pe monopostul de Formula 1 Mercedes-Benz W196. Cu el a împărțit de asemenea cea mare parte a transmisiei și a șasiului, iar motorului cu opt cilindri în linie i-a fost mărit volumul de la 2.496,87 până la 2.981,70 cm3 pentru a putea genera 313 CP.

Poziția de conducere monoposto a fost modificată într-una care să includă două scaune formate din doar două părţi, s-au adăugat faruri și s-au făcut câteva alte modificări pentru a adapta maşina la cerinţele de participare la Le Mans.

Două dintre cele nouă șasiuri funcţionale produse ale maşinii de curse 300 SLR au fost transformate în nişte “maşini hibride” care combinau modelele 300 SLR şi 300 SL. Au în comun designul coupe şi portiere de tip gullwing.

Când Mercedes și-a anulat programul de curse după dezastrul de la Le Mans, “proiectul hibrid” a fost la fel abandonat. Designerul-şef al companiei din acea perioadă, Rudolf Uhlenhaut, creatorul maşinii de curse şi a celei hibride, şi-a luat în posesie unul dintre cele două automobile pentru deplasări zilnice.

Capabil să atingă o viteză de 290 km/h, acest Uhlenhaut Coupé a fost de departe cea mai rapidă mașină stradală din lume în zilele sale. Circulă şi o poveste potrivit căruia Uhlenhaut a parcurs distanţa dintre München şi Stuttgart pe autobahn în puțin peste o oră, o călătorie de 220 km care astăzi durează două ore și jumătate!

În anul 2003, inspirat de modelul în cauză, a apărut modelul Mercedes-Benz SLR McLaren. Un om de afaceri american deţine în prezent opt dintre ele!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/