‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleMinistrul Agriculturii: Salutăm și apreciem lansarea platformei digitale Biblioteca Agrobiznes

Ministrul Agriculturii: Salutăm și apreciem lansarea platformei digitale Biblioteca Agrobiznes

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Digitalizarea agriculturii înseamnă aplicarea noilor tehnologii, precum știința datelor, senzori, ghidare din spațiu, canale de comunicații digitale și automatizare pe teren. Înseamnă, de asemenea, creșterea randamentului, reducerea poluării și mai multă bunăstare în zonele rurale. Iar accesul rapid, din orice loc la informații și date, ghiduri, studii, cercetări reprezintă un pas important și necesar în realizarea digitalizării.

Agrobiznes, prin lansarea primei biblioteci agricole digitale, în parteneriat cu USAID APM și Tekwill, vine să deschidă accesul către cele mai importante surse de informare atât pentru cei care deja dezvoltă afaceri agricole, dar tind spre modernizare, cât și pentru cei care sunt la început de cale, elevi și studenți.

Ministrul Viorel Gherciu salută misiunea platformei Biblioteca Agrobiznes de a aduna cele mai importante informații din domeniul agricol pentru a le face accesibile tuturor celor interesați, implicați în dezvoltarea și promovarea acestui sector.

„Prezentarea digitală a informațiilor aferente segmentului agricol este una dintre prioritățile agendei Executivului. Or, digitalizarea agriculturii este un element cu beneficii importante în sporirea competitivității și dezvoltării durabile a sectorului, pe fundalul accesului tuturor actorilor antrenați la materiale informaționale complexe, studii, cercetări și analize cuprinzătoare aferente acestei verigi importante a economiei naționale.

Salutăm și apreciem lansarea platformei Biblioteca digitală Agrobiznes, care se încadrează perfect în obiectivele proxime ale Guvernului și care va oferi soluții agricole pentru sporirea profitabilității, optimizarea factorilor de producție și îmbunătățirea fluxului de informații printre utilizatori”, a menționat Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Prima bibliotecă agricolă digitală lansată de Agrobiznes va asigura tinerii care studiază specialități agricole, fermierii, dar și alți actori din sectorul agricol cu surse sigure de informare despre tehnologii moderne de producere incluse în ghiduri și manuale, ajutându-i să obțină abilități noi aliniate la necesitățile sectorului.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. D-nul Ministru, Va invitam la Biblioteca Republicana Agricola de la UASM, aici nu se ajungea elementul digital, spatiu avem, lucratori tot, poate fi mai efectiv acest pas!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›