image
Sursa foto: Profimedia Images

Premierul britanic Boris Johnson își remaniază Guvernul; Ce miniștri vor fi concediați

În timp ce pandemia de coronavirus ia din nou amploare în Marea Britanie, premierul Boris Johnson pregătește o schimbare de ultim moment la nivelul Executivului. Potrivit ultimelor informații, prim-ministrul britanic va remania miercuri Guvernul și va numi noi miniștri „în scopul unirii și uniformizării întregii țări”.

O sursă din Downing Street citată de Reuters și AFP a declarat că în cursul zilei de miercuri, premierul britanic Boris Johnson îşi va remania echipa de miniştri.

După câştigarea alegerilor din 2019 cu o largă majoritate parlamentară, agenda lui Boris Johnson a fost eclipsată de pandemia de COVID-19.

„Prim-ministrul va numi miniştri în această după-amiază în scopul unirii şi uniformizării întregii ţări”, a declarat sursa din Downing Street 10. „Guvernul trebuie să-şi intensifice eforturile de a livra în chestiunile prioritare pentru popor", a adăugat sursa citată.

Johnson urmează să dea miniştri afară şi să facă numiri în orele următoare, scrie BBC News. Potrivit sursei citate, miniştrii Educaţiei Gavin Williamson şi de Externe Dominic Raab se află între cei debarcaţi.

Zvonurile privind o posibilă remaniere, precum şi cine ar putea fi vizat, circulă de săptămâni.

Ministrul de finanţe Rishi Sunak a stat alături de Boris Johnson în parlament atunci când acesta a participat la sesiunea săptămânală de întrebări şi răspunsuri, în timp ce ministrul educaţiei, Gavin Williamson, unul dintre cei despre care s-a spus că va fi remaniat, a lipsit din prima bancă, notează Reuters.

Guvernul britanic a anunţat duminică renunţarea la intenţia de a introduce un paşaport de vaccinare pentru a avea acces la cluburi de noapte şi la alte locuri foarte frecventate din Anglia, considerându-l inutil datorită campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: