PSRM, îngrijorat de „intenția PAS de a majora vârsta de pensionare” și avertizează cu proteste

Partidul Socialiștilor se arată îngrijorat de declarația partidului de guvernare, potrivit căreia micșorarea vârstei de pensionare este „o lege neconstituțională, care nici nu este în vigoare și nici nu va fi aplicată”. „PSRM condamnă intenția regimului de la guvernare de a majora din nou vârsta de pensionare. Cetățenii sunt stupefiați de politicile antisociale promovate de PAS. Avertizăm că intenția guvernării de a anula legea adoptată de PSRM privind reducerea vârstei de pensionare ar putea avea efect exploziv în societate”, se arată într-un comunicat al socialiștilor.

Foto: UNIMEDIA

„Noi îndemnăm regimul de la guvernare să renunțe la dorința de a majora vârsta de pensionare. În sens contrar, ne asumăm dreptul să organizăm acțiuni masive de protest în apărarea dreptului cetățenilor la o bătrânețe liniștită și asigurată, drept recompensă pentru deceniile în care aceștia au muncit și au plătit contribuțiile de asigurări sociale.

Conform legii promovate și adoptate de PSRM, vârsta de pensionare s-a redus pentru femei la 57 de ani, iar pentru bărbați – la 62 de ani. Aceste prevederi trebuie aplicate începând din 1 ianuarie, 2022”, se mai menționează în declarația PSRM.

În decembrie 2020, deputații Partidului Socialiștilor și cei din Platforma Pentru Moldova au votat, în două lecturi, proiectul de lege prin care se revine la vârsta de pensionare anterioară. Este vorba despre 57 de ani - vârsta de pensionare pentru femei și 62 de ani - pentru bărbați. Legea însă pare că nu a mai fost promulgată de șefa statului, Maia Sandu.

„O decizie iresponsabilă, ce va fi revizuită”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

„Guvernarea actuală va menține vârsta de pensionare, care este în vigoare. Acea lege, votată în 2020, nu este în vigoare, ea nici nu este constituțională, pentru că a fost votată fără avizul Guvernului”, a declarat un deputat PAS, Radu Marian.


Pub