Litvinenco îi spune lui Stoianolgo să demisioneze, după sesizarea de la CC: „Să-i lase posibilitatea următorului Procuror General să participe la ședințele CSS”

Ministrul Justiției a venit cu un comentariu, după ce Procurorul General a anunțat că a contestat astăzi, la Curtea Constituțională, includerea sa în componența Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Sergiu Litvinenco nu a ratat ocazia să-i sugereze lui Alexandr Stoianoglo să demisioneze.

Foto: UNIMEDIA

„E simbolic faptul că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, nu mai vrea să participe la ședințele CSS. Nu este primul şi nici ultimul înalt demnitar care a cedat. Poate totuși Alexandr Stoianaglo decide să-i lase posibilitatea următorului Procuror General să poată participa la ședințele CSS? Societatea mizează foarte mult pe implicarea procuraturii în acest proces. Mai mult, este chiar obligația acesteia. Dar nu poți să impui omul dacă nu vrea și dacă nu poate”, a scris Sergiu Litvinenco pe rețelele sociale.

Astăzi, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, s-a adresat cu o sesizare la Curtea Constituțională, în vederea controlului constituționalității prevederilor legale care au instituit Procurorului General calitatea de membru de drept în componența CSS.

Șeful Procuraturii Generale s-a adresat Curții Constituționale după ce, la una dintre ședințele anterioare ale CSS, președinta Maia Sandu ar fi cerut intentarea unor dosare penale pe unii lideri din opoziție, dar și detalii pe investigațiile deja în derulare. Procurorul General, însă, consideră că detaliile solicitate de şefa statului „ating separația și echilibrul puterilor în stat”.


Pub