Igor Dodon critică „eschivarea autorităților" în negocierea prețului la gaz: Maia Sandu trebuie să înțeleagă că nu e Timofti

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a criticat neimplicarea autorităților în negocierile privind prețul la gaze. „Nu îmi amintesc nicio guvernare din ultimii 20 de ani, care nu s-a implicat în convorbirile privind livrarea de gaze… dețin 30% din pachetul de acțiuni ale Moldova Gaz, ei se tem, știu că nu se vor putea înțelege”, a declarat Igor Dodon.

Foto: UNIMEDIA

„Prețul la gaze continuă să înregistreze noi recorduri.

Cotațiile futures la gaze pe piața europeană au urcat cu 10% - până la 950 de dolari.

În aceste condiții, noua conducere a Moldovei se retrage și nu dorește să se ocupe de problemele ce țin de energetică, în ajunul unui nou sezon de încălzire.

Ungaria și Serbia (dacă nu luăm în calcul Belarus) ar putea servi un exemplu de țări conducerea cărora, la nivel de primele persoane ale statului, au convenit, în ultimele câteva săptămâni, cu Gazprom și au semnat acorduri avantajoase de furnizare de gaze pentru cetățenii acestor țări.

Maia Sandu trebuie să înțeleagă că nu este Timofti, care nu avea nicio împuternicire și dorință cred că, de a influența cumva lucrurile și de a se implica în anumite procese. Oamenii au votat pentru partidul Maiei Sandu, are majoritatea parlamentară, aici nu poți să te retragi.

Nu îmi amintesc nicio guvernare din ultimii 20 de ani, care nu s-a implicat în convorbirile privind livrarea de gaze. Guvernarea deține 30% din pachetul de acțiuni ale MoldovaGaz, ei se tem, știu că nu se vor putea înțelege” a comentat Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook..

Anterior liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a mai criticat „pasarea responsabilității de către autorități” în negocierea unui nou contract de achiziționare a gazelor naturale cu Federația Rusă către Moldovagaz, după ce președinta Maia Sandu a declarat că nu consideră eficientă implicarea Guvernului în negocierea noului contract cu Gazprom, întrucât „există deja o formulă stabilită și costul depinde și de piața internațională”.

Moldova negociază un nou contract cu Gazprom privind achiziționarea de gaze naturale. Șeful MoldovaGaz a declarat deja că o scumpire devine inevitabilă, având în vedere tendințele la bursele internaționale. Unele estimări indică o eventuală majorare a tarifului pentru consumatorii finali de aproximativ 30 la sută.

La rândul său, opoziția parlamentară susține că actuala guvernare ar putea obține un preț mai mic pentru țara noastră, dacă „nu va submina relațiile cu Federația Rusă”.


Pub