09:07:40 25.04.2024
Stiri

CONTROL // Evaluarea activității Centrului Național Anticorupție din ultimii cinci ani, DEMARATĂ astăzi de către Parlament

Actualitate 15.09.2021 10:44 Vizualizări1341 Autor: Ziarul National
CONTROL // Evaluarea activității Centrului Național Anticorupție din ultimii cinci ani, DEMARATĂ astăzi de către Parlament


Parlamentul a inițiat astăzi evaluarea activității Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru perioada anilor 2016 - 2021.

O primă ședință comună a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și a Comisiei juridice, numiri și imunități a avut loc astăzi, după adoptarea de către Parlament, pe 9 septembrie curent, a Hotărârii privind inițierea controlului parlamentar asupra activității CNA.

Președinte al comisiei responsabile de desfășurarea controlului parlamentar al CNA a fost ales Lilian Carp. Persoana responsabilă de corespondența Comisiei cu Centrul Național Anticorupție, pe perioada desfășurării procesului de evaluare a activității acestuia, a fost desemnat Sergiu Sîrbu, consultant al Comisiei juridice, numiri și imunități.

Membrii comisiei urmează să atragă atenție la faptele de corupere a deputaților și acțiunile întreprinse de CNA în vederea elucidării acestor cazuri, la fluctuația cadrelor în instituție și să audieze raportul CNA pentru anul 2020.

De asemenea, deputații se vor interesa de obiectivele pe care și le-a asumat fiecare dintre conducătorii CNA în perioada de referință și gradul de realizare a acestora, de evaluarea rapoartelor de monitorizare a activității CNA de către instituțiile internaționale și a recomandărilor pentru perioada 2016-2021, numărul proceselor penale investigate de colaboratorii CNA privind faptele de corupție în domeniul justiției, inclusiv cele finalizate și expediate instanțelor de judecată, precum și de activitatea subdiviziunii securitate internă a CNA, cazurile de cercetare a colaboratorilor CNA etc.

Raportul cu privire la controlul parlamentar urmează să fie prezentat în termen de până la 30 de zile în plenul Legislativului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md