fbpx

doc | Cine sunt cei 21 de judecători care candidează la funcția de membru permanent în CSM

21 de judecători pretind la funcția de membru permanent în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), iar șapte concurează pentru funcțiile de membru în unul dintre cele trei colegii ale CSM. Listele au fost publicate miercuri, 15 septembrie, pe site-ul consiliului. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre pretendenți se regăsește Angela Bostan, magistrata de la Curtea de Apel Chișinău, filată timp de mai mult timp de persoane care ar fi avut legături cu Veaceslav Platon, dar și Eugeniu Beșelea, judecător de la sediul Buiucani, Aureliu Postică – Judecătoria Buiucani, fostul șeg interimar al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Gheorghe Balan.

De asemenea, se regăsesc și alții care au mai făcut parte din acest organ de auto-reglementare, dar și judecători care au denunțat public corupția și abuzurile din sistemul judiciar după căderea regimului Plahotniuc.

Anterior, CSM a stabilit ca în data de 1 octombrie curent să fie organizată Adunarea Generală a Judecătorilor, însă nu este clar dacă va putea să se desfășoare, atât din cauza pandemiei, dar și din cauza unor modificări operate recent la Legea cu privire la CSM, proiect prin care deputații au intervenit în modul de alegere a membrilor judecători ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button