/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

21 de judecători candidează la funcția de membru permanent în CSM. Angela Bostan, magistrata filată de la Curtea de Apel Chișinău, în listă!

missing
15 septembrie 2021, ora 19:59

21 de magistrați au depus cereri de participare la concursul pentru funcția de membru permanent în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Lista acestora a fost făcută publică miercuri, 15 septembrie, pe site-ul CSM, iar în ea se regăsește Angela Bostan, magistrata de la Curtea de Apel Chișinău, filată timp de mai multă vreme de indivizi care ar fi avut legături cu controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, dar și Eugeniu Beșelea, judecător de la sediul Buiucani, Aureliu Postică – tot de la Judecătoria Buiucani, fostul șeg interimar al IGP, Gheorghe Balan și alții.

Trei dintre cei 21 și-au înscris candidaturile și pentru funcția de membru supleant în CSM. Este vorba despre Livia Mitrofan, Veronica Cupcea și Stanislav Sorbalo.

Anterior, CSM a stabilit ca în data de 1 octombrie curent să fie organizată Adunarea Generală a Judecătorilor, însă, în condițiile în care au fost operate modificări la Legea cu privire la CSM nu este clar când totuși ar urma să fie desfășurate aceste concursuri.

De asemenea, urmează să fie aleși reprezentanții magistraților în componența Consiliului precum și a mai multor Colegii. Mai exact, urmează să fie aleși șase membri permanenți ai Consiliului din rândul judecătorilor, precum și doi membri supleanți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram