/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Agricultorul filmat cum descarcă tone de mere la marginea unei livezi crede că ar trebuie să i se prezinte scuze publice. „Ar fi putut cineva să mă întrebe: „de ce le-ai grămădit aici?”

missing
15 septembrie 2021, ora 20:48

Agricultorul care a fost filmat cum descărcă tone de mere la marginea unei livezi crede că cel care l-a filmat trebuie să prezinte scuze publice. Și asta pentru că nimic din cele spuse de autorul înregistrării nu corespunde adevărului. Totuși, Nicolae Corcimari susține că în agricultura de la noi sunt destul probleme, mai ales când este vorba de recolta de mere. De partea cealaltă, liderul partidului Democrația Acasă, de pe pagina căruia au fost transmise live imaginile, susține că nu are pentru ce să vină cu scuze. De fapt, crede el, presa trebuie să verifice informațiile.

Imaginile, care au devenit în scurt timp virale, au fost postate acum trei zile pe pagina de Facebook a Partidului Democrația Acasă. Omul din spatele telefonului insistă că fermierul nu are unde duce roada și o aruncă la maginea livezii.

De fapt, proprietarul livezii, originar din raionul Dondușeni, se simte ofensat că s-a pomenit într-o situatie care nu corespunde adevărului. Bărbatul a declarat pentru TV8 că a fost filmat fără voia lui, iar acțiunile sale au fost interpretate greșit și, astfel, lumea a fost indusă în eroare. Nicolae Corcimari ne zice că fructele au fost lăsate intenționat la marginea livezii pentru a putea fi mai ușor luate și transportate la o fabrică de suc, dar nu au fost aruncate.

„Se vehiculează în presă și peste tot locul că eu aș fi aruncat la gunoi, dar asta nu-i corect, eu nu arunc la gunoi.” „Ar fi putut cineva să mă întrebe de ce le-ai grămădit aici, ce faci? Da așa să spui că iaca le aruncă, mă scuzați, nu-i corect.”

Agricultorul mai susține că chiar de există probleme în agricultura moldovenească, în special cu livezile de mere, acest lucru nu înseamnă că activitatea lui poate fi comentată eronat. Proprietarul livezii mai crede că cel care a realizat aceste imagini ar trebui să vină cu scuze publice față de cei pe care i-a mințit.

„Ce pot să-i zic eu lui Vasile Costiuc acum că o postat, eu v-am spus, încearcă și spune acum că eu n-am fată la lume, dar gura lumii n-o astupi. Să nu faceți cum o făcut Vasile Costiuc. Eu am spus oleacă durerea, am spus părerea, am spus și realitatea, că omul când pune mâna pe un lucru, el întâi trebuie să știe cum să-l facă, când ai văzut numai, dar n-ai pus mâna asta-i cu totul altceva.”

Acuzat că de pe pagina partidului său sunt distribuite informații neveridice, Vasile Costiuc este de altă părere. Acesta susține că nu este dator să verifice informațiile ce devin publice. De fapt, crede el, presa trebuie să verifice dacă informațiile prezentate sunt veridice sau nu.

„Pentru asta este mass-media care verifică, aceasta este o sesizare a opiniei publice. Mesajul este ca ăștia de la minister să nu doarmă, să caute ce să facem cu merele și gata, mai departe mesajul puteți să-l interpretați cum vreți. -Vi se pare corect asta? – Mie mi se pare incorect tot ce se întâmplă în țara asta, în statul acesta, totul e incorect.”

Atunci când au fost publicate, imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare și au scandalizat opinia publică. Autorul filmulețului afirmă că agentul economic aruncă merele la gunoi pentru că nu ar avea unde să le vândă, iar realitatea este că proprietarul le-a scos la marginea livezii pentru a putea fi transportate mai ușor. Cazul a fost comentat și de ministerul Agriculturii. Responsabili ne-au spus anterior că au luat legătura cu agricultorul și că el le-ar fi spus merele sunt lăsate la marginea drumului pentru a putea fi încărcate de mașini mai mari, care nu pot intra în livadă să le încarce. Mai mult, acesta ar fi spus că nu știa că cineva filmează.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram