image
Sursa foto: ServiciulVamalRM

Angajații Serviciului Vamal au depistat mai multe bunuri nedeclarate; Persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 de lei

În urma acțiunilor întreprinse pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit de mărfuri în ultimele 24 de ore, angajații Serviciului Vamal au depistat mai multe loturi de bunuri nedeclarate:

- Patru dintre cazuri au fost înregistrate la postul vamal Leușeni, pe sensul de intrare în țară. Angajații vamali au ridicat monitoare PC, boxe portabile, electrocasnice, produse cosmetice, articole vestimentare, încălțăminte, bunuri de igienă personală și alte mărfuri de larg consum în cantități comerciale, nedeclarate organului vamal.

- Funcționarii vamali de la Aeroportul Internațional Chișinău au depistat peste 130 de articole vestimentare, ascunse în gențile personale ale unei conaționale în vârstă de 23 de ani, sosită din Istanbul.

- La postul vamal Ocnița (rutier), angajații vamali au prevenit introducerea în țară a mai multor plase de pescuit confecționate din fire polimerice netorsionate, importul cărora este interzis în Republica Moldova.

Toate loturile de marfă au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele care nu au declarat bunurile vor fi sancționate contravențional.

De asemenea, funcționarii vamali au identificat:

- 10 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive);

- 5 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasate sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 de lei.

Serviciul Vamal îndeamnă repetat participanții la traficul transfrontalier să respecte legislația vamală! Orice tentativă de încălcare a prevederilor legale va fi sancționată.

Noutăţile partenerilor

comentarii: