Deputat PAS, despre micșorarea vârstei de pensionare: Este o lege neconstituțională, care nici nu este în vigoare

Deputatul PAS Radu Marian a declarat că „Guvernarea actuală va menține vârsta de pensionare, care este în vigoare”. „Acea lege votată în 2020 nu este în vigoare, ea nici nu este constituțională, pentru că a fost votată fără avizul Guvernului”, a explicat deputatul.

Foto: UNIMEDIA

„Guvernarea actuală va menține vârsta de pensionare, care este în vigoare, acea lege votată în 2020 nu este în vigoare, ea nici nu este constituțională, pentru că a fost votată fără avizul Guvernului.

Acea lege este pur populistă, dincolo de asta ea ar duce la micșorarea drastică a pensiilor. Noi vrem să majorăm pensiile, nu să le micșorăm, avem o criză de forță de muncă. Nu poți să iai de undeva de unde nu există. Până la a ajunge la majorarea vârstei de pensionare, noi vrem să majorăm numărul de persoane angajate, care să poată contribui la acest fond social”, a conchis Radu Marian în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Deputații Partidului Socialiștilor și cei din Platforma Pentru Moldova au votat, în două lecturi, proiectul de lege prin care se revine la vârsta de pensionare anterioară, la data 16 decembrie 2020. Este vorba despre 57 de ani - vârsta de pensionare pentru femei și 62 de ani - pentru bărbați. Legea intră în vigoare din 1 ianuarie 2021.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare PSRM.

Vladimir Odnostalco, unul dintre autorii proiectului, a menționat anterior că o altă prevedere importantă presupune că pentru femeile care au născut și au educat până la vârsta de 8 ani 5 și mai mulți copii se stabilește vârsta de pensionare de 54 ani.


Pub