Reacția ANI la acuzațiile Maiei Sandu că „instituția a stat ca struțul, cu capul în nisip și a hărțuit primari”: Suntem singurii care am tras alarma

Autoritatea Națională pentru Integritate respinge acuzațiile de inacțiune lansate ieri de către președinta Maia Sandu. „ANI este la moment singura instituție de control care a tras alarma atunci când instituțiile competente nu au dat curs denunțurilor noastre”, afirmă instituția, într-o reacție oferită pentru UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA

„Numai în primele 8 luni ale anului 2021, avem 11 dosare de confiscare a averii, în care sunt vizați inclusiv deputați, procurori, judecatori, etc.

Pagina noastră abundă de informații și încălcările stabilite. Nu putem da curs doar la o parte din petițiile care vin la noi, numai pentru simplu motiv că "este primar". Fiecare petiție trebuie examinată în aceeași măsură, pentru că toți subiecții, indiferent de statutul pe care îl au, sunt egali în fața legii.

Cetățenii sunt cei care sesizarea despre incidentele de integritate din comunitatea lor și, credeți-mă, vin într-un număr destul de mare pe numele aceluiași primar sau consilier local. De ce nimeni din sistemul judecătoresc sau politic nu sunt la fel de activi și să sesizeze ilegalitățile? Pe această categorie, ANI se autosesizează din investigațiile din presă. Iar, în mare parte rezultatele acestor controale sunt că urmare a sesizările noastre din anchetele din presă”, se mai arată în declarația ANI pentru UNIMEDIA.

Reacția vine după ce șefa statului, Maia Sandu a declarat că nu este mulțumită de conducerea ANI și de activitatea instituției, care „nu a făcut altceva decât să hărțuiască primari și nu s-a ocupat de corupția mare”.


Pub