Maia Sandu, despre „eficiența implicării Guvernului în negocierile prețului la gaz”: Există un preț de piață și există o formulă care este stabilită deja

Președinta Maia Sandu declară că negocierea noului contract cu Rusia privind achiziționarea de gaze naturale este responsabilitatea MoldovaGaz. „Este o formulă care este stabilită deja și este vorba despre relații comerciale contractuale între două instituții”, a declarat șefa statului în cadrul emisiunii Cutia Neagră, de la tv8.

Foto: UNIMEDIA

„Legea spune că MoldovaGaz este instituția, care este responsabilă.

Sunt relații comerciale contractuale între două instituții și așteptăm să vedem care este aranjamentul pe care îl va obține”, a spus Maia Sandu.

Întrebată despre posibilitatea implicării Guvernului și eficiența acestei implicări, președinta a răspuns că „există un preț de piață și există o formulă care este stabilită deja, iar costul iarăși depinde de prețul la nivel internațional”.

Moldova negociază un nou contract cu Gazprom privind achiziționarea de gaze naturale. Șeful MoldovaGaz a declarat deja că o scumpire devine inevitabilă, având în vedere tendințele la bursele internaționale. Unele estimări indică o eventuală majorare a tarifului pentru consumatorii finali de aproximativ 30 la sută.

La rândul său, opoziția parlamentară susține că actuala guvernare ar putea obține un preț mai mic pentru țara noastră, dacă „nu va submina relațiile cu Federația Rusă”.


Pub