Nemerenco răspunde la „îngrijorările” teatrelor că vor rămâne fără spectatori: Nu priviți doar prin prisma acestui test scump

Ala Nemerenco a răspuns la îngrijorările enunțate de președintele Uniunii Teatrale, privind noile restricții CNESP, care limitează accesul în sălile de specacol. „Organizatorii nu ar trebui să privească doar prin prisma acestui test scump… astfel motivăm și pe alții ca să meargă să se vaccineze”, a declarat Ministra Sănătății în cadrul emisiunii În Profunzime de la Pro TV.

Foto: UNIMEDIA

„Organizatorii nu ar trebui să privească doar prin prisma acestui test scump, noi avem foarte multă lume care a trecut deja prin boală, de asemenea sunt și persoane vaccinate, astfel motivăm și pe alții ca să meargă să se vaccineze și am putea avea sălile la capacitatea de 75%”, explică Nemerenco.

Totodată ministra nu a căzut de acord cu inițiativa președintele Uniunii Teatrale, Sandu Grecu, de a permite accesul fără certificat de vaccinare sau test la Covid, dar cu prezența în sală de 25 de procente.

Președintele Uniunii Teatrale, Sandu Grecu, a venit cu o reacție în urma ultimelor hotărârii CNESP, spunând că „nu poți cere de la un om care cumpără un bilet de 70-80 de lei, să achite un test de 800, pentru a fi primit în sala de spectacol”. „Dacă s-ar lua în considerare, aș veni cu propunerea ca sălile cu 25% din spectatori”, a precizat Sandu Grecu.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu explicații și în urma solicitării Horeca, de a preciza la care activități mai exact se referă Hotărârea CNESP, spunând că „ring de dans și club de noapte nu este restaurant”.

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a anunțat că în urma instituirii stării de urgență, din 11 septembrie, accesul la evenimentele atât în aer liber, cât și în spațiile închise va fi posibil doar prin prezentarea certificatului de vaccinare sau testului la Covid.


Pub