Ceban continuă întâlnirile cu miniștrii: Sergiu Prodan, în vizită la Primărie
Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a fost în vizită astăzi la Primăria municipiului Chișinău unde a avut o ședință cu primarul capitalei, Ion Ceban, și colegi de ai săi. Cei doi au convenit să fie creat un grup de lucru care va definitiva o foaie de parcurs pentru a identifica subiectele ce țin de ambele entități.
Foto: colaj
„Primordial, la ce trebuie să atragem atenția și să ne implicăm de comun acord este procesul de evaluare a celor aproximativ 900 de monumente istorice din nucleul istoric al orașului. Anterior, fostul Minister al Educației Culturii și Cercetării și-a asumat responsabilitatea de evaluare, dar care nu a ajuns la finalitate. Acest lucru va permite avansarea în elaborarea Planului Urbanistic Zonal Centru, la care Primăria lucrează în prezent”, spune Ceban.

Edilul mai spune că își propun să aibă un cadru legal bine stabilit care va da claritate atât pentru locuitori, Primărie, cât și investitori.

Totodată, a amintit că până în data 1 aprilie nu vor fi emise acte permisive noi pentru construcții în această zonă, doar că toată lumea trebuie să lucreze și să putem schimba situația actuală.


Pub