Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele Federației Ruse a intrat…

Președintele Federației Ruse a intrat în izolare după ce câțiva membri ai anturajului său s-au infectat cu COVID-19

Foto: CNBC

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a intrat în izolare după ce câțiva membri ai anturajului său s-au infectat cu COVID-19. Acesta este „absolut sănătos” și nu va călători în Tadjikistan săptămâna aceasta pentru întâlniri planificate privind securitatea regională, însă va participa prin videoconferință, scrie CNBC.

Putin a luat decizia de a intra în izolare după ce a avut luni, 13 septembrie, o întrevedere cu președintele sirian Bashar al-Assad la Kremlin.

Putin s-a întâlnit și cu campionii ruși și câștigătorii premiilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo, înainte de întâlnire, aceștia au fost obligați să fie plasați în carantină timp de șapte zile.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat jurnaliștilor că Putin a interacționat cu mai multe persoane din anturajul său care s-au îmbolnăvit de COVID-19.

„Desigur, știm cine s-a îmbolnăvit din anturajul președintelui și autoizolarea nu afectează în mod direct munca președintelui. Dar întâlnirile față în față nu vor avea loc pentru o vreme, însă acest lucru nu le afectează frecvența, iar președintele își va continua activitatea prin conferințe video. Președintele este absolut sănătos”, a spus Peskov.

Potrivit Novaya Gazeta, pe 23 martie, Putin a anunțat că a fost vaccinat împotriva coronavirusului. Inițial, Kremlinul nu a specificat care dintre cele trei vaccinuri rusești a fost inoculat președintelui rus. Cu toate acestea, pe 30 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, Putin i-a fost administrat vaccinul Sputnik V. Potrivit acestuia, i s-a cerut să nu numească vaccinul ales de el, pentru a nu „provoca emoții inutile” în jurul său, dar a decis să vorbească despre asta ținând cont de „întrebările primite”.

Odată cu evoluția pandemiei de COVID-19, în Rusia a fost creat un sistem complet de observare pentru lucrătorii medicali, piloți, personalul de serviciu și alte persoane aflate în contact cu Putin. Administrația prezidențială a primit peste 6,4 miliarde de ruble din fondul de rezervă al Guvernului pentru măsuri împotriva răspândirii COVID-19, o parte semnificativă din acești bani a fost cheltuită pentru servicii de observare în 12 hoteluri și sanatorii din Moscova, Sochi și Yalta.