Principală  —  IMPORTANTE   —   Republica Populară Chineză este gata…

Republica Populară Chineză este gata să ofere sprijin R. Moldova pentru modernizarea instituțiilor medicale spitalicești și dotarea acestora cu echipamente, anunță MS

sursa: MS

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a convenit cu ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E. S. Zhang Yinghong lansarea fazei a treia a proiectului de fortificare a capacităților Centrului de Medicină Tradițională Chineză.

Centrul de Medicină Tradițională Chineză a fost creat în anul 2011, în baza Acordului de Cooperare Economică și Tehnică dintre R. Moldova și Republica Populară Chineză. În primele două faze ale proiectului, guvernul Chinei a oferit un ajutor nerambursabil pentru crearea centrului și dotarea acestuia cu echipamente medicale și plante medicinale chineze.

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), ambasadorul E. S. Zhang Yinghong a menționat că Republica Populară Chineză este gata să ofere suport R.Moldova pentru modernizarea instituțiilor medicale spitalicești și dotarea acestora cu echipamente.