01:33:49 29.03.2024
Stiri

Un deputat PAS susține că NU e suficient să deții toată puterea POLITICĂ în stat, să ai Guvernul, Parlamentul și Președinția, pentru ca oamenii să simtă că trăiesc mai bine în R. Moldova. Unde s-ar afla CHEIA schimbărilor

Actualitate 14.09.2021 10:19 Vizualizări2552 Autor: Ziarul National
Un deputat PAS susține că NU e suficient să deții toată puterea POLITICĂ în stat, să ai Guvernul, Parlamentul și Președinția, pentru ca oamenii să simtă că trăiesc mai bine în R. Moldova. Unde s-ar afla CHEIA schimbărilor


Președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, susține că nu e suficient să ai Guvernul, Parlament și Președinția, pentru ca să asiguri un nivel de viață decent pentru cetățenii R. Moldova, pentru ca prețurile la produse alimentare, carburanți sau alte resurse energetice să fie menținute sub control. Cheia schimbărilor în bine s-ar afla la instituțiile regulatorii, care „acționează contrar interesului public”.

„Poți să ai și Guvern, și Parlament, și Președinție. Poți să ai 101 de îngeri în Parlament, dar dacă ești înconjurat de acești regulatori, ANRE, Consiliul Concurenței, CNPF, CCA etc., etc., etc., care acționează contrar interesului public, atunci nu ai făcut nimic în patru ani. Fiindcă unul nu face nimic în privința monopolurilor, altul acoperă scheme în energetică… Dar responsabili suntem noi și sunt conștient de asta. Totodată, ei sunt conștienți că nu pierd nimic. Ei stau bine-merci”, a declarat Alaiba aseară, în cadrul unei emisiuni televizate.

Acesta recunoaște că PAS a ridicat foarte mult nivelul așteptărilor și că guvernarea nu are dreptul să eșueze.

„Eu știu că oamenii nu o să ne ierte asta. Îmi dau seama că timp nu avem. Dacă nu facem nimic acum, atunci patru ani o să zboare foarte repede. De aceea, în toamna asta ideea generală e să punem la punct toate chestiile, pentru ca în câțiva ani să vedem rezultate. Din păcate, acum eu nu văd cum în perioada imediat următoare să fie sparte monopolurile, cum prețurile sunt aduse sub control, să fie ordine pe piața energetică… Din păcate, eu nu văd cum în luna septembrie-octombrie noi putem să vedem… ca fiecare consumator să spună: da, s-a întâmplat ceva”, a menționat deputatul.

Parlamentarul speră că în următoarele luni lucrurile vor fi puse la punct.

„Dar eu tare sper că, dacă vom pune la punct aceste chestii în următoarele luni… Poate mai greșim, poate o mai dăm în bară, dar ne corectăm și ne asumăm. Atunci când vom pune la punct toate aceste lucruri în următoarele luni, iar oamenii vor vedea rezultate într-un an-doi, atunci voi putea spune că am făcut ceva bine. Acum, din păcate, nu pot spune că mâine o să se întâmple”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md