16:37:30 23.04.2024
Stiri

PSRM amenință că va scoate cetățenii în stradă: „Ne asumăm dreptul să organizăm acțiuni masive de PROTEST”

Actualitate 14.09.2021 11:49 Vizualizări12323 Autor: Ziarul National
PSRM amenință că va scoate cetățenii în stradă: „Ne asumăm dreptul să organizăm acțiuni masive de PROTEST”


Socialiștii amenință cu acțiuni masive de protest, dacă actuala guvernare va anula legea privind reducere vârstei de pensionare, votată la finele lunii decembrie 2020 de majoritatea Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) – Partidul „ȘOR”.

„Cetățenii sunt stupefiați de politicile antisociale promovate de PAS. Avertizăm că intenția guvernării de a anula legea adoptată de PSRM privind reducerea vârstei de pensionare ar putea avea efect exploziv în societate. Noi îndemnăm regimul de la guvernare să renunțe la dorința de a majora vârsta de pensionare. În sens contrar, ne asumăm dreptul să organizăm acțiuni masive de protest în apărarea dreptului cetățenilor la o bătrânețe liniștită și asigurată, drept recompensă pentru deceniile în care aceștia au muncit și au plătit contribuțiile de asigurări sociale”, se arată într-o declarație remisă de PSRM.

Deputatul PAS, Radu Marian, a declarat ieri, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, că actuala guvernare nu va permite intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2022, a legii privind reducerea vârstei de pensionare.

„Vom menține vârsta de pensionare, care acum în vigoare. Legea votată în 2020 nu este constituțională, pentru că a fost votată fără avizul Guvernului. Este o lege pur populistă și ar duce la micșorarea dramatică a pensiilor. Iar noi nu asta ne dorim, noi vrem să majorăm pensiile. Până să ajungem la o eventuală reducere a vârstei de pensionare, noi trebuie să majorăm numărul de persoane angajate pentru a contribui la acest fond social. Decizia pe care a luat-o majoritatea PSRM-Șor în 2020 este o crimă la adresa pensionarilor”, a precizat Radu Marian.

Conform legii promovate și adoptate de PSRM și Partidul „ȘOR”, vârsta de pensionare s-a redus pentru femei la 57 de ani, iar pentru bărbați – la 62 de ani. Deocamdată, legea respectivă, care urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022, nu a fost contestată la Curtea Constituțională.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md