Peste 400 000 de lei au fost colectați pentru bolnavii incurabili din regiunile Moldovei

Foto: Hospices of Hope Moldova

În perioada 2-5 septembrie 2021 a avut loc cel mai așteptat eveniment sportiv marca Hospices of Hope MoldovaHospice Bike Tour 2021. Proiectul este dedicat iubitorilor de ciclism care doresc să îmbine sportul cu o cauză care merită susținută. Astfel, în acest an fiecare dintre participanți, pe lângă provocarea de a parcurge peste 400 km pe bicicleta prin văi și dealuri, și-a propus să colecteze cel puțin 500 de euro pentru bolnavii incurabili din regiunile Republicii Moldova.

În anul acesta, a fost colectată suma de 404 794  de lei donații financiare și bunuri/servicii in kind, dintre care 6 % au constituit cheltuielile organizatorice. Suma acumulată va fi distribuită proporțional către echipele paliative mobile şi va acoperi aproximativ 1 300 de vizite paliative la domiciliu.

Hospice of Hope Moldova

25 de participanți | 4 zile | 440 km

În acest an, 25 cicliști au parcurs 440 km pe următorul traseu: Chișinău-Hâncești-Cimișlia-Comrat-Taraclia-Cahul-Cantemir-Leova-Hâncești-Drăgușeni-Chișinău. Traseul a fost unul circular cu scopul de a ajunge la echipa paliativă din Taraclia și de a reveni înapoi colectând fonduri pentru cei peste 200 de beneficiari lunar care au nevoie de îngrijiri paliative și fac parte din rețeaua Hospices of Hope Moldova.


Hospice Bike Tour este un eveniment caritabil organizat de Hospices of Hope Moldova, fondurile colectate în urma evenimentului fiind utilizate pentru menținerea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă oferite persoanelor care suferă de boli incurabile și/sau condiții limitatoare de viață din regiunile Ocnița, Orhei, Soroca și Taraclia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente