Premier: “Vom continua să producem mașini cu motoare cu ardere internă. Nu pot să ne dicteze condiţii fanaticii verzi”

Premierul Republicii Cehe Andrej Babiš a respins interdicția de vânzare a mașinilor cu motoare cu ardere internă, pe care Comisia Europeană o solicită să intre în vigoare din 2035.

“Vom continua să le producem, interdicția este doar o politică”.

FOTO: reuters.com

O astfel de retorică preelectorală nu a putut fi ignorată, deoarece în a doua jumătate a anului 2022 Republica Cehă va prezida Consiliul European, iar Babiš va prelua funcția de președinte.

“Nu ne pot dicta condiții fanaticii verzi din Parlamentul European. Există subiecte mai importante precum securitatea, piața internă, Schengen.

Da, vom sprijini crearea unei reţele de staţii la nivel naţional pentru maşinile electrice, însă cele obişnuite vor continua să fie produse în mod obişnuit. Mașinile electrice sunt un lux, nu sunt disponibile pentru oamenii de rând”, a spus el cu privire la această problemă, care va fi mai împovărătoare pentru guverne după alegerile următoare.

O astfel de poziţie va fi menţinută şi în anii următori, reieşind din rezultatele alegerilor parlamentare care vor avea loc în Republica Cehă în perioada 8-9 octombrie. Potrivit sondajelor, o majoritate o va avea partidul ANO, care în 2011 a fost fondat și de atunci este condus de Andrej Babiš.

Babiš a fost numit prim-ministru în decembrie 2017. Revista Forbes îi estimează averea la 3.5 miliarde de dolari!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/