image
Sursa foto: AFP

Un bărbat a murit după ce 43 de spitale au refuzat să-l interneze pentru că erau pline de bolnavi Covid-19

Familia lui Ray Martin DeMonia – care a murit la 1 septembrie, cu trei zile înainte de împlinirea a 74 de ani – a făcut publică povestea tragică a bărbatului și face apel ca oamenii să se vaccineze anti-Covid-19, astfel încât să ușureze presiunea asupra sistemului de sănătate și să elibereze resurse pentru persoanele care au alte tipuri de probleme medicale.

Potrivit familiei, bărbatul din Alabama a suferit un atac de cord la sfârșitul lunii trecute și a contactat 43 de spitale din trei state, dar nu au reușit să găsească niciun pat liber la terapie intensivă. În cele din urmă i-au găsit un loc la Spitalul Fundației Rush din Meridian, Mississippi, care se află la mai mult de 300 de kilometri distanță de casa sa.

Alabama a fost printre statele americane care se confruntă cu o creștere a spitalizărilor Covid-19. Scott Harris, șeful Departamentului de Sănătate Publică, a declarat presei că, deși creșterea internărilor pare să se fi „stabilizat”, „sunt încă mai mulți pacienți care au nevoie de îngrijiri medicale la terapie intensivă decât paturile disponibile. Continuăm să avem o criză reală”, potrivit AlephNews. El a adăugat că au existat cu aproximativ 60 de pacienți mai mulți decât paturi dispoibile săptămâna trecută.

SUA a înregistrat peste 40,6 milioane de cazuri Covid-19 și peste 655.800 de decese. Odată cu creșterea infectărilor cu variant Delta, mai multe state se confruntă cu adevărate crize ale paturilor de spital în ultimele luni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: