Ceban, despre testele procurate pentru profesori: 93 de lei fiecare, față de 300 de lei, în instituțiile medicale unde îi trimite Guvernul

Municipalitatea a procurat 2318 de teste rapide pentru profesorii și personalul auxiliar din școli, iar alte 800 teste au venit din donații. Anunțul a fost făcut de Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei. „Un test rapid a fost achiziționat de municipalitate la prețul de 93 de lei, prin contract cu valoare mică, față de 250-300 de lei în rețeaua instituțiilor medicale, unde îi trimite Guvernul pe profesori”, a declarat Ceban.

Foto: UNIMEDIA

„Am procurat la prima etapă teste rapide prin contract de valoare mică, până la suma prevăzută de legislație, validate pentru testare în Uniunea Europeană.

Un test rapid a fost achiziționat de municipalitate la prețul de 93 de lei, prin contract cu valoare mică, față de 250-300 de lei în rețeaua instituțiilor medicale, unde îi trimite Guvernul pe profesori

Acum vom lansa procedura de licitație pentru un lot mai mare de teste din bugetul alocat de Primăria municipiului”, a declarat Ion Ceban, la ședință.

Vor fi repartizate câte o sută de teste pentru fiecare școală din municipiul, care vor fi utilizate la necesitate.

„Este o prostie să te testezi odată la 14 zile, de ce nu sunt incluse aceste lucruri în protocoalele internaționale”, precizează primarul.


Pub