Trafic ilicit cu țigarete, piese auto și mărfuri de larg consum, prevenite de vameși în zilele de weekend
În urma acțiunilor întreprinse pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit de mărfuri, în ultimele 48 de ore, angajații Serviciului Vamal au descoperit cinci loturi de bunuri nedeclarate, este vorba despre trafic ilicit cu țigarete, piese auto și mărfuri de larg consum. 
Foto: Facebook/Serviciul Vamal
Primele două cazuri au fost înregistrate în regiunea de nord a țării, la posturile vamale Criva și Otaci. Ca urmare a verificărilor minuțioase efectuate asupra a două autovehicule pe sensul de intrare în țară, vameșii au descoperit articole vestimentare, țesături, textile și alte bunuri de larg consum, în cantități comerciale.

Țesături nedeclarate au fost depistate la intrare în țară și de vameșii de la Palanca. Acestea erau ascunse de la controlul vamal în locul roții de rezervă a unui autoturism de marca „Nissan Note”.

La postul vamal Leușeni, în rezultatul efectuării controlului fizic al unui camion care transporta, conform actelor de însoțire, ulei de măsline din Grecia în Federația Rusă, vameșii au depistat un lot nedeclarat de piese auto și accesorii noi, nedeclarare.

Cel de-al cincilea caz a fost semnalat de vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău. În cadrul scanării bagajelor de cală ale pasagerilor cursei Chișinău-Londra, au fost descoperite 150 pachete de țigări cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

În toate cazurile enunțate, bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.


Pub