Primăria vrea să cumpere mere de la fermieri pentru școli. Ceban: Aruncarea roadei e un dezastru total

„Primăria va găsi surse financiare suficiente și va încheia contracte cu agricultorii pentru ca merele să ajungă pe masa copiilor din școli și grădinițe”. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban cu privire la imaginile apărute pe rețelele de socializare în care un agricultor din nordul țării aruncă pe marginea drumului un camion întreg cu mere.

Foto:

„Am văzut cum agricultorii sunt nevoiți să lase merele pe câmp!

Primăria Chişinău va găsi surse financiare suficiente și va încheia contracte cu agricultorii pentru ca merele să ajungă pe masa copiilor din școli și grădinițe.

Ieri pe reţelele de socializare au apărut imagini în care un agricultor din nordul țării aruncă pe marginea drumului un camion întreg cu mere, am dispus ca specialiștii din domeniul educației să vină cu propuneri pentru ca merele noastre să ajungă pe masa copiilor.

Aruncarea merelor fermierilor noștri unde au muncit este un dezastru total. Nu este normal acest lucru, nu putem să aruncăm tone de mere la gunoi.

Noi cumpărăm iarna banane pentru copii cu preț de 3, 4 ori mai mare.

Nu știu ce fac autoritățile centrale în acest sens, dar am rugat să fie identificate surse săptămâna aceasta, iar fermierii să fie chemați în această săptămână la discuții.

Astfel ne propunem să asigurăm instituțiile educaționale, poate și cele medicale cu fructe, dar astfel vom veni și ajutorul fermierilor care nu au unde îşi realiza produsele”, a menționat edilul capitalei într-o postare pe facebook.

Un agricultor de la Dondușeni este nevoit să arunce remorci pline cu mere la margine de drum. Motivul din care acesta a ajuns să lase merile la gunoi este lipsa de cumpărători. Imaginile publicate de internauți sunt însoțite de critici în adresa statului.


Pub