Bazaconii „parfumate" amenință capitala. Ceban: Vor să arunce pastile în canalizare, ca să nu avem vreun an în care nu pute

Edilul capitalei, Ion Ceban, a declarat în cadrul ședinței Primăriei că ar fi informat „despre posibilitatea aruncării în sistemului de canalizare a unor pastile, pentru ca nu cumva în Chișinău să nu existe un an în care să nu pută”. Aceste informații ar fi ajuns la Ceban „inclusiv de la foștii colaboratori ai SIS-ului din municipalitate”. 

Foto: UNIMEDIA

„Mi-au apărut unele informații, inclusiv de la foștii colaboratori ai SIS-ului din municipalitate.

Stimați chișinăuieni, dacă ați observat este primul an, din ultimii 30, când în Chișinău nu pute. Nu pute a rahat pe care ne-am obișnuit să-l mirosim, în special în perioada de vară-toamnă.

De ce spun acest lucru?

Pentru că am fost avertizat, inclusiv de foștii colaboratori ai SIS-ului, că s-ar putea să existe în această privință unele bazaconii, făcute de colegii noștri de la autoritatea centrală, inclusiv s-a vorbit despre posibilitatea aruncării în sistemului de canalizare a unor pastile, pentru ca nu cumva în Chișinău să nu existe un an în care să nu pută”, a enunțat Ceban la ședința de astăzi.

Primarul a cerut responsabililor din primărie să raporteze despre „etapa la care se află privind piroliza și dacă nu există blocaje de la autoritățile centrale în acest sens”, solicitând „un raport privind ceea ce ține stația de pompare de pe râul Nistru, cu riscurile care sunt astăzi, ținând cont de faptul că debitul apei este foarte jos”.

Tot la această ședință Ion Ceban anunțat despre procurarea a 2318 de teste rapide pentru profesorii și personalul auxiliar din școli.

Ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău a avut loc astăzi. În cadrul acesteia au fost puse în discuție principalele probleme ale municipiului Chișinău. 


Pub