Nemerenco le explică celor din Horeca noile restricții: Ring de dans și club de noapte nu este restaurant, din câte știu eu

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu explicații, în urma solicitării Horeca de a preciza la care activități mai exact se referă Hotărârea CNESP, spunând că „ring de dans și club de noapte nu este restaurant”.

Foto: UNIMEDIA

„Ministerul Sănătății nu are atribuția de control, nici misiunea de concerte nu este în responsabilitatea Ministerului Sănătății.

Dacă ne referim la spațiile închise a fost vorba doar de cluburi și discoteci, deoarece au loc în condiții în care chiar nu se respectă aceste reguli.

În rest au fost multe întrebări vizavi de nunți alte activități de acest gen ele au rămas conform hotărârii anterioare.

Referitor la acești agenți economici asupra cărora s-a aplicat această hotărâre, deci este scris foarte clar că la intrare în local, cum prezinți biletul de intrare la teatru, așa prezinți certificatul de vaccinare sau testul.

Ring de dans și club de noapte nu este restaurant din câte eu știu, inclusiv după clasificare”, a declarat Nemernco în cadrul emisiunii În Profunzime de la Pro TV.

Asociația MĂR, organizație a reprezentanților din domeniul Horeca, a cerut clarificări de la Autorități din Sănătate privind modul de realizare a ultimelor decizii ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP).


Pub