09:52:43 29.03.2024
Stiri

Ședință AMÂNATĂ în dosarul „Șor”. Un judecător de la Curtea de Apel Chișinău a decis să se abțină de la examinarea cauzei

Actualitate 13.09.2021 16:28 Vizualizări2431 Autor: Ziarul National
Ședință AMÂNATĂ în dosarul „Șor”. Un judecător de la Curtea de Apel Chișinău a decis să se abțină de la examinarea cauzei


Ședința în dosarului „Șor”, trămutat de la Curtea de Apel Cahul, la Curtea de Apel Chișinău, a fost astăzi amânată pentru o săptămână, după ce un judecător a anunțat că se abține de la examinarea cauzei.

Judecătorul care și-a anunțat abținerea este Stelian Teleucă, scrie Deschide.md.

Anterior Curtea Supremă de Justiție a admis cerea avocaților lui Ilan Șor privind strămutarea judecării cauzei penale în privința clientului lor, de la Curtea de Apel Cahul, la Curtea de Apel Chișinău. Potrivit aceleiași încheieri, CSJ a dispus menținerea încheierii Curții de Apel Cahul legată de înlocuirea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar, aplicată față de inculpatul Ilan Şor, cu măsura preventivă – arestul preventiv și darea în căutare a inculpatului.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. În iunie 2019, Ilan Şor a dispărut din spațiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsirea ilegală a țării. Pe 15 august 2019, Ilan Şor a fost lipsit de imunitate parlamentară. La alegerile din 11 iulie, Ilan Șor a obținut din nou mandatul de deputat, fără a se prezenta la vreo ședință la Parlament.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md