20:18:27 25.04.2024
Stiri

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE despre problema plăcuțelor cu numere neutre pentru șoferii transnistreni

Actualitate 13.09.2021 17:28 Vizualizări1221 Autor: Ziarul National
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE despre problema plăcuțelor cu numere neutre pentru șoferii transnistreni


Problema problema plăcuțelor de înmatriculare cu numere neutre necesare pentru ca șoferii transnistreni să fie admiși în traficul internațional a fost abordată astăzi de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, la întâlnirea avută cu Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Un comunicat de presă al Parlamentului arată că oficialii și-au exprimat speranța că împreună vor găsi soluții, „astfel încât cetățenii simpli să nu aibă de suferit”, după ce Ucraina a interzis, în baza unei decizii a Guvernului de la Chișinău, traversarea frontierei moldo-ucrainene cu numere transnistrene, începând cu 1 septembrie curent.

Totodată, părțile au examinat pașii de consolidare a dialogului între cele două maluri ale Nistrului, în măsură să avanseze procesul de reglementare transnistreană la toate nivelurile, prioritare fiind protecția drepturilor omului și libertatea de circulație.

„Am discutat despre situația pandemică și am confirmat deschiderea noastră de a oferi în continuare sprijin, vaccinuri și echipamente pentru susținerea eforturilor de combatere a pandemiei în stânga Nistrului. Am vorbit totodată despre situația drepturilor omului în regiune și despre necesitatea asigurării liberei circulații între maluri”, a declarat Igor Grosu.

Reprezentantul Special al Președintelui în Exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare a conflictului transnistrean a reiterat disponibilitatea de a oferi sprijinul necesar pentru realizarea progreselor în subiectele-cheie care vizează diferendul transnistrean.

Menționăm că la întrevedere au participat, de asemenea, șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE, Vladimir Bolea, șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, dar și Aambasadoarea Suediei în Moldova, Katarina Fried.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md