(FOTO) Sunt impecabile! TOP locații de neuitat pe care nu ar trebui să le ratezi în 2022

16 Sept. 2021, 03:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
16 Sept. 2021, 03:30 // Au Bani //  MD Bani

După o perioadă în care vacanțele au fost restricționate, turiștii sunt în căutare de aventură. Indiferent dacă ești în căutarea unei evadări pline de acțiune, plajă frumoasă sau o experiență culturală unică, opțiunile sunt nesfârșite. De la baloanele cu aer cald în Turcia până la Aurora Boreală, iată o listă cu un top al locațiilor pe care să le vizitezi în 2022, potrivit recomandărilor publicației Euronews.

Japonia

Japonia oferă unele dintre cele mai bogate experiențe culturale de pe planetă, iar sărbătorirea anotimpurilor în schimbare cu parada flotelor festivalului din Takayama este un eveniment de neuitat.

Yatai (plutitoare) sculptate în mod complicat datează din secolul al XVII-lea și prezintă Karakuri Ningyo (marionete) care se mișcă și dansează pe măsură ce corzile lor sunt controlate de păpușari.

Finlanda

Măcar o dată în viață ar trebui să experimentezi Aurora Boreală în persoană și nu doar la televizor sau într-un documentar. Există mai multe modalități de a vedea fenomenul natural care este Aurora Boreală.

În timp ce majoritatea aleg să-și petreacă timpul afară, te vei putea bucura de Aurora Boreală direct din camera ta de hotel. O excursie la hotelul Seaside Glass Villas Kemi îți oferă o experiență unică pe care nu o vei uita prea curând.

Turcia

Este suficient doar să visezi la Festivalul Cappadocia unde baloane cu aer cald vor umple cerul. Festivalul va avea loc în luna aprilie 2022 unde vei putea experimenta o călătorie cu balonul. Vei putea admira istoria unică a Capadociei și vedea întreg orașul.

Pe lângă excursia cu balonul, în Turcia te vei putea bucura de un kebab tradițional într-un restaurant local înainte de a te retrage în camera ta de hotel.

Costa Rica

Costa Rica este locul potrivit pentru a privi broaștele țestoase care clocesc pentru prima dată live și nu doar în documentare sau la televizor.

Pentru a putea asista la un astfel de eveniment ar trebui să vizitezi Costa Rica între lunile iulie și septembrie. Apoi poți continua cu o călătorie către orașul Siquirres pentru a vizita sanctuarul țestoaselor.

 

 

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău